Stadin himmeimmät underground mestat

Siinä missä Helsingin tunnetuimmat klubit tarjoavat musiikkia laajalla skaalalla, pienemmät ja hieman Stadin ulkopuolella vähemmän tunnetummat mestat tuovat lavalle yleisön eteen kovimmat ja kiinnostavimmat alakulttuurin edustajat tai nousevat artistit.

Korjaamo

Kulttuuritehdas Korjaamo ei ole vain klubi, se on kulttuurikeidas, joka pyrkii toiminnallaan olemaan Pohjoismaiden laaja-alaisin ja merkittävin moniottelija. Korjaamon tiloista löytyy live-klubin lisäksi perinteinen näyttämöteatteri, elokuvateatteri, kuvataidetapahtumia, sekä ravintolapalveluita. Korjaamolla järjestetään vuosittain kaupunkikulttuurin harrastajille suunnattu Stage-festivaali, jonka ohjelmisto kattaa kulttuurin eri aloja. Avainsanoja Korjaamon toiminnassa ovat muun muassa ajankohtaisuus ja uutuus, joten jos olet ajan hermoilla mukana kulkeva hipsteri, niin tutustuminen Korjaamoon on aivan must.

Kuudes Linja

Kuuden Linja on Kallion kupeessa kukoistava alakuluttuurilinnake, jonka klubi täyttyy usein underground-artistien tuottamia elämyksiä janoavista itsetietoisista, nuorista urbaaneista edelläkävijöistä. Tiukkaa tunnelmaa tarjoaillaan live-keikkojen ja trendejä edeltävien DJ-settien muodossa drinksujen ohessa tiistaista lauantaisin. Huomioi eri klubi-iltojen ikärajat.

Lepakkomies Baari

Kansainvälistä asiakassuosiota nauttiva kalliolainen olohuone. Yläkerran baarissa voi virittäytyä tunnelmaan ennen illan esiintyjän nousua lauteille, tai sitten ottaa muutama rundi bilistä hyvässä seurassa ja rennossa meiningissä. Klubin rajoitettu kapasiteetti takaa hikisen ja helposti kattoon nousevan tunnelman, kannattaa varata liput etukäteen tai saapua paikalle ajoissa.

Alakulttuuritalo

Alakulttuuritalo on Lintsin tuntumassa sijaitseva, nimensä mukaisesti stadilaisen underground-kansan suosikki. Live-klubin tarjonta kattaa monipuolisen ohjelman, josta löytyy biittejä ja soundeja niin handlebar-viiksivallujen, punkkareiden kuin afrompaa meininkiä harrastavienkin makuun. Tapahtumakalenteri kattaa musiikkitarjonnan lisäksi myös pop up -kirppareita ja runo open mic -iltoja. Ehdottomasti kastastamisen arvoinen kohde.

Ääniwalli

Monipuolista subculture-atmosfääriä ylläpitävä Vallilan helmi, Ääniwalli tunnetaan paksuista soundeistaan, jotka takaavat kuuloaistille uuden ulottuvuuden moneksi päiviksi vielä bileiden jälkeenkin. Ohjelma-antiin kuuluvat niin nousevat kotimaiset indie-suosikit, kuin härömpiä settejä pyörittävät DJ:tkin. Alakulttuurikansan kiistaton yleisösuosikki ja ykkösbilemesta, tätä sumuisempaa ja hämyisempää topografista auraalisten nautintojen sijaintia saa Stadista hakea.

Boothill Rock Club

Hevimmän rokkikansan suosikki Boothill Rock Club löytyy aivan Kampin kauppakeskuksen kulmilta. Sunnuntaisin ja torstaisin jammaillaan live-bändin tahtiin, muina päivinä rennosta liimatukkaa heiluttavasta ja jalkaa hytkyttävästä meiningistä vastaa taattua rock’n’roll -laatua täynnä oleva soittolista.