Kuinka lohkoketju teknologia voisi rokata musiikkialan

Maailma on muuttunut huomattavilla tavoilla, ja se tulee vain jatkumaan myös tulevaisuudessa. Yhä useammat asiat ovat saaneet joko digitaalisen muodon kokonaan, tai maailman digitaalisuus on vaikuttanut niihin tavalla tai toisella. Musiikkiala on siitä mielenkiintoinen, että molemmat näistä asioista vaikuttavat siihen.

Kuten varmasti tiedät, nykyään on olemassa jopa digitaalista musiikkia, mutta tämä ei ole ainoa asia, miten digitaalisuus on vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan musiikkialaan. Nykyään suuri osa ihmisistä kuuntelee musiikkia käyttäen verkon kautta toimiva palveluita. Tämä nostattaa seuraavan kysymyksen. Miten uudet teknologiset keksinnöt kuten lohkoketju teknologia voi vaikuttaa musiikkialaan? Selvitetään asia.

Nopea esittely lohkoketju teknologiaan

Ennen kuin siirrymme selvittämään, miten lohkoketju teknologiaa voitaisiin käyttää musiikkialalla, meidän tulee tietenkin varmistaa, että tiedät mitä lohkoketju teknologia edes tarkoittaa. Kyseessä ei ole kovin monimutkainen asia, vaikka näin saattaisit aluksi kuvitella. Lohkoketju teknologia on tapa säilyttää ja siirtää tietoa. Lohkoketju koostuu kirjaimellisesti lohkoista, ja jokainen lohko sisältää tietoa. Lohkot eivät katoa ikinä, vaan niitä lisätään vain enemmän ketjuun, tehden siitä pidemmän. Näin tieto ei tule ikinä katoamaan.

Mielenkiintoinen asia lohkoketju teknologiassa on se, että tämä tieto voi olla periaatteessa mitä vain. Siten se onkin teknologia, joka on alkujaan mahdollistanut esimerkiksi kryptovaluuttojen toimivuuden. Ilman lohkoketju teknologiaa, mahdollisuudet kuten Bitcoin ja Ethereum ei voisi toimia ollenkaan. Jos sinua kiinnostaa tietää enemmän esimerkiksi Ethereumin toimivuudesta, lue oikeiden ihmisten kokemuksia ethereumista. Näin saat tietää enemmän siitä, mihin kaikkeen kyseistä lohkoketjua ja kryptoa voidaan käyttää.

Äly sopimusten luominen voi turvata sekä tuottajan että artistin

Yksi suosituimmista käyttötarkoituksista, mitä lohkoketju teknologia tarjoaa on ehdottomasti äly sopimusten solmiminen. Äly sopimuksia voidaan solmia mistä vain, mistä solmittaisiin muutenkin erilaisia sopimuksia. Toisin sanoen äly sopimuksia voidaan solmia esimerkiksi tuottajan ja artistin välillä. Tämä voi auttaa pitää molemmat osapuolet turvassa. Mutta miten äly sopimukset toimivat?

Äly sopimus on sopimus, joka toimii lohkoketjun päällä. Molemmat osapuolet joutuvat täyttämään osansa, ennen kuin asia siirtyy eteenpäin. Sanotaan esimerkiksi, että muusikon tulee antaa luomansa laulun tuottajalle, ja tuottajan pitää maksaa summa muusikolle. Jos muusikko antaa ensiksi laulunsa, se talletetaan suojaan lohkoketjulle. Vasta kun tuottaja on maksanut vaaditun summan, laulu siirtyy tuottajalle, ja maksu siirtyy muusikolle. Näin molemmat osapuolet voivat olla varmoja siitä, että heidän sopimuksensa tulee pitämään, eikä kumpaakaan osapuolta tulla huijaamaan.

Turvallinen säilytys ja siirtäminen pitää teokset turvassa pidemmän aikaa

Sen lisäksi, että lohkoketju teknologiaa voidaan käyttää sopimusten luomiseen musiikkialalla, sen avulla voidaan myös säilyttää tuotoksia pidemmän aikaa turvallisesti. Kuten sanoimme, koko lohkoketju teknologian tarkoitus on toimia tietojen siirtämiseen ja tallettamiseen turvallisesti. Siitä syystä sitä voidaan käyttää tietenkin myös musiikin säilyttämiseen.

Tällä tavalla artisti voi säilyttää jopa aivan alkuperäisiä versioita tallessa. Jos hän haluaa ikinä löytää ne, tämä onnistuu hyvin helposti. Koska lohkoketjusta ei ikinä poisteta lohkoja, eri versiot tulevat säilymään ajan loppuun asti. Jopa satojen vuosien päästä voidaan helposti löytää tämän vuosisadan tuotoksia lohkoketju teknologian kautta, mikä on hyvin mielenkiintoinen mahdollisuus.

NFT voi olla myös musiikillinen teos

Olet saattanut kuulla NFT teknologiasta. NFT on lyhenne sanoista Non-Fungible Token ja siitä on tullut suositumpi vuoden 2021 loppupuolella. Tämä merkki on eräänlainen keräilykohde, joka voi ottaa minkä muodon tahansa. Siten se voi tietenkin olla myös musiikillinen teos. Itse asiassa monet muusikot ovat alkaneet jo käyttämään tätä vaihtoehtoa jakaakseen erilaisia teoksia faneilleen helposti ja turvallisesti.

Lohkoketju teknologiasta tulee koko ajan suositumpaa, mikä tarkoittaa myös sitä, että sille tulee enemmän käyttötarkoituksia. Tämä tekee siitä koko ajan mielenkiintoisemman vaihtoehdon. Sitä voidaan käyttää jo nyt musiikkialalla todella monella tavalla, ja tämä tulee varmasti vain kasvamaan entisestään.