Rockia ja rauhaa

Rock-musiikki on oiva väline edistää maailman rauhaa, sillä musiikin voimaa on aina käytetty rauhan ja yhtenäisyyden edistämiseen. Asioihin on yritetty vaikuttaa aina kansanlauluista ja protestihymneistä lähtien. Musiikki on toiminut myös monen yhteiskunnallisen muutoksen liikkeellepanevana voimana ja esimerkiksi sotien ja levottomuuksien aikana musiikki voi olla tehokas keino oikean tiedon välittämiseen.

Kun maailmantilanne on vaikea, on hyvä valita itselleen harrastus, joka vie hetkeksi ajatukset pois ongelmista. Harrastus voi olla esimerkiksi sijoittamista tai kryptovaluuttaan tutustumista sekä sen hankkimista bitcoinpikaosto.com -sivustolla tai se voi olla uppoutumista rock-lyriikkaan. Kun ajatukset ovat taas kirkkaammat, voi pohtia, miten itse voisi edistää rauhaa maailmassa.

Musiikin avulla voidaan vaikuttaa asioihin

Monet muusikot ovat käyttäneet tilaisuuttaan puhuakseen sotaa vastaan. John Lennon, Bruce Springsteen ja U2 ovat esimerkiksi kirjoittaneet kantaa ottavia lauluja sodan ja väkivallan tuhoisista vaikutuksista. Musiikin avulla voidaan luoda yhteyksiä toisistaan vieraantuneiden yhteisöjen välille. Sen voimalla voidaan rakentaa siltoja eri uskontoihin ja poliittisiin ideologioihin kuuluvien ihmisten välille.

Musiikki välittää tietoa

Kun käydään sotaa, voi olla vaikea tietää, mitkä uutiset ovat totta ja kuka yrittää mahdollisesti vaikuttaa kehenkin. Silloin musiikki voi auttaa oikean tiedon välittämisessä. Monet rock-, rap- ja pop-artistit ovatkin käyttäneet kuuluisuuttaan ja vaikutusvaltaansa tiedon välittämiseen. He eivät pelkästään ota kantaa ja yritä vaikuttaa asioihin, vaan he myös kertovat tarinaa siitä, mitä maailmassa tapahtuu.

Musiikki luo toivoa

Sodan ja levottomuuksien keskellä voi olla vaikea uskoa siihen, että jonakin päivänä koittaa vielä rauha. Musiikilla onkin tärkeä tehtävä toivon ylläpitämisessä: musiikki voi auttaa unohtamaan kaikki ikävät asiat edes hetkeksi. Itselle tärkeät lyriikat ja melodiat voivat tuoda lohtua erityisesti silloin, kun epätoivo valtaa mielen. Vaikka ihminen menettäisi kaiken muun, mielessä olevia melodioita ei kukaan voi häneltä viedä pois.

Musiikki auttaa ymmärtämään muita

Kuuntelemalla samanlaista musiikkia ihmiset voivat oppia arvostamaan ja kunnioittamaan toisia ihmisiä ja lisäksi yhteinen musiikkimaku tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan. Musiikkifestarit, -konsertit ja -klubit tarjoavat erilaisista taustoista tuleville muusikoille ja heidän faneilleen tilaisuuden kokoontua yhteen ja jakaa tarinoitaan. Myös verkon välityksellä voi seurata ja kuunnella artisteja sekä tutustua muihin musiikinharrastajiin.

Musiikki puhuu universaalia kieltä ja käyttämällä sitä kieltä voimme omalta osaltamme olla mukana luomassa rauhallisempaa maailmaa.